Hotel de Tárbena

Junioren Suite

> Nr. 301 - Suite Júnior

Bevat slaapkamer, lounge en terras. Het 8 m2 terras scheidt de slaapkamer van de lounge en heeft een prachtig uitzicht op de bergen.

  • een badkamer
  • haarföhn
  • schrijftafel met stoel
  • twee gemakkelijke stoelen
  • air-conditioning
  • TV
  • telefoon verbinding
  • mini-bar

> Cerca del hotel, Callosa d'en Sarrià

Callosa d'En Sarriá heeft zijn eigenaardige naam te danken aan de eerste christelijke eigenaar van deze gronden waarop de tot christen bekeerde moslims en de landbouw hun stempel hebben gedrukt. Bernat d'En Sarriá was de eerste leenheer van de Baronie. Daarna ging de eigendom over op de familie Bou om uiteindelijk te belanden bij Graaf Orgaz, nazaat van het beroemde hoofdpersonage wiens begrafenis door El Greco werd vereeuwigd op het doek dat in de kerk van Sto. Tomé in Toledo hangt. Al eeuwenlang zijn de geschillen omtrent eigendommen en gemeentegrenzen terug te voeren op de waterrijkdom van Callosa. Dit is te wijten aan zijn bevoorrechte ligging tussen de rivieren Guadalest en Algar, op 3 km van de indrukwekkende bronnen en watervallen van de rivier Algar. Eenmaal voorbij het door de rivieren gevormde dal strekken zich bergketens uit, zoals Sierra de Aitana (1.558 m), Sierra de Bernia (1.360) of Sierra del Ponoch (1.100). Dankzij de overvloed aan water en de milde temperaturen worden op de typische bergterrassen Middellandse Zeeproducten verbouwd, zoals amandels, druiven en tropische fruitsoorten, zoals kiwi's, mango's maar vooral mispels. Callosa neemt meer dan de helft van de nationale mispelproductie voor zijn rekening. Aan het hele gebied is trouwens een Gecontroleerde Herkomstbenaming verleend. Vandaag de dag zoekt Callosa steeds meer toenadering tot de toeristische markt te wijten aan de nabijheid van trekpleisters zoals Benidorm of Altea. Callosa is nog steeds een fraaie, witte en okerkleurige stad met een oude stadskern. Meer dan het bezoeken waard zijn hier de Johannes de Doperkerk, met de door Antonio Gilabert Fornés ontworpen neoklassieke gevel, en de 'Barrio Antiguo' (oude binnenstad). De 'Barrio Antiguo' ligt rond de opmerkelijke kerk en de moeite waard zijn hier het 'Portal', de Middeleeuwse boog die toegang verleent tot de binnenstad, en de resten van de Middeleeuwse stadswallen. De meeste overblijfselen treffen we aan op de Plaça del Castell, het plein waar het huis van de leenheer stond. Bijzonder interessante landschappen vinden we dan weer 3 km verderop aan de overbekende en drukbezochte bronnen 'Fuentes del Algar'. Het zien waard zijn hier de diverse watervallen en het Milieumuseum.

Junioren Suite 301 - Hotel de Tárbena

prijzen

Laag Midden Hoog
Junioren Suite 90,50 € 95,70 € 100,90 €
Voor twee personen
Junioren Suite 301 - Hotel de Tárbena Junioren Suite 301 - Hotel de Tárbena Junioren Suite 301 - Hotel de Tárbena Junioren Suite 301 - Hotel de Tárbena Junioren Suite 301 - Hotel de Tárbena
© 2003-2018 Hotel de Tárbena